Home In de media Klimaattop Parijs: Bekijk Netflix docu Cowspiracy en oplossing Elon Musk

0 5796
Cowspiracy

Wereldleiders zitten in Parijs bij elkaar om te praten over het aanpakken van de klimaatproblemen in de wereld. Ook Elon Musk laat van zich horen, volgens hem kan alleen een carbon tax de transitie naar duurzame energie versnellen. Op Netflix zag ik een interessante documentaire Cowspiracy. Deze film laat zien wat voor enorme impact de veeteelt op onze planeet heeft, op allerlei gebieden.

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy behandelt het ondergeschoven kindje in de hele climate change discussie: de veeteelt. De sector speelt een enorm grote rol in de uitstoot van CO2 en methaan en levert een grote bijdrage aan de verslechtering van het milieu. Methaan heeft 25 keer zoveel impact op het broeikaseffect als CO2, een koe stoot 500 liter per dag aan methaan uit. Het is een sector waar grote organisaties het niet graag over hebben, vandaar dat Kip Anderson en Keegan Kuhn deze film gewoon moesten maken.

De veeteelt is de belangrijkste oorzaak van de ontbossing, het enorme waterverbruik en vervuiling. Het stoot meer broeikasgassen uit dan de transportsector. Het zorg voor het uitsterven van diersoorten, habitatverlies, erosie en andere milieuproblemen.

Een film die je moet zien! Hij is te bekijken via Netflix.

De oplossing van Elon Musk: belast de vervuilers meer

Elon Musk heeft een eenvoudigere oplossing voor de klimaatverandering, laat de vervuilers meer betalen. Alleen een carbon tax zal de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie versnellen. Hij richtte zich niet tot de grote wereldleiders maar tot een groep studenten die volgens hem de macht om iets te veranderen in handen hebben.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel