Home Uncategorized Kent u Tudou.com? Het is vijf keer zo groot als YouTube

0 3181

Picnic ’07 was voor mij de kennismaking met de CEO van Tudou.com, Gary Wang en investeerder Marc van der Chijs. Fascinerend.

Met vijf keer zoveel kijkminuten als YouTube (dankzij een gemiddelde tijd van 45 minuten per sessie) heeft Tudou.com 50 procent van de Chinese markt in handen. Chinezen hebben geen problemen met copyright en gebruiken de site als IP televisie omdat de keuze veel groter is dan bij normale televisie.

Gary en Marc vertellen het geweldige verhaal hoe ze na en golffeestje in de auto verzonnen om een video sharing site te starten, maanden voordat YouTube gestart werd. Ze vertellen over hun fundings history, hoe chinezen de site als een soort televisie gebruiken, hoe ze van 5 naar 200 concurrenten gingen met 60 miljoen funding en een jaar later weer terug waren met 5 concurrenten.

Ze praten over hun plannen voor de toekomst. Bill, de laatste VC van Tudou komt er op het laatst nog bij om van die 19 miljoen dollar die er is geinvesteerd om de breedbandkosten te betalen en een nieuw advertentiesysteem te implementeren.

Het verhaal achter Tudou
Marc is blogger bij Marketingfacts en hier het verhaal van Tudou als eerder beschreven. Het interview is een aardige persoonlijke aanvulling. Wat een Hollandse helden zijn er toch in China werkzaam!

Met hartelijk dank aan Jaap den Dulk die de camera en het editen van de video voor zijn rekening nam.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel