Home Bedrijven en personen Kennismaking Steve Jobsschool met Samsung sponsored school Het Wespennest

Het wespennest

Directeur Marijke Blijleven bij De Ontplooiing

Directeur van de basisschool Het Wespennest bracht allereerst een bezoek aan onze Steve Jobsschool De Ontplooiing. Ze vertelt over haar ervaringen met onze ‘iPad school’ en over haar eigen ‘Samsung school’. Vervolgens ruilt ze van plaats met Michiel Dijkman. Hij is manager Public Affairs bij Samsung en verantwoordelijk voor het project bij Het Wespennest in het kader van onderwijsvernieuwing.

Samsung sponsored school Het Wespennest

Ik bracht vervolgens zelf een bezoek aan de Samsung sponsored lagere school  Het Wespennest. Ze hebben 35 tablets voor 250 leerlingen zodat iedereen ze 1 uur per week kan gebruiken. Dit is anders dan het systeem van DeOntplooiing waar iedereen een iPad heeft en de klassen compleet worden losgelaten. De directrice geeft commentaar.

1 REACTIE

  1. Mooi interview. Laat de fundamentele verschillen zien tussen volledig geintegreerd digitaal onderwijs en ‘hybride’ (no pun intended..). Zeg maar Tesla versus Prius 😉 Ik zie dagelijks de voordelen voor mijn kind (iPad School Digitalis in Almere) die overigens ook vanuit Jenaplan het concept ingevoerd hebben. Ben nu verbaasd overigens dat middelbare scholen de digitale stap meer aarzelend maken maar zal kwestie van tijd zijn…

    PS: Voor een rit in een Tesla met 3 tech-minded mensen aan boord vond ik het wel amusant hoe vaak er naar de juiste weg gewezen moest worden. Of was de GPS omwille van het interview uitgezet?

Reageer op dit artikel