Home Bedrijven en personen, Events Jeroen Dijsselbloem opent Bitcoin Congres

Jeroen Dijsselbloem opent Bitcoin Congres

Op de Blockchain conferentie had organisator Rutger van Zuidam van Into Bitcoin goed nieuws. Op 20 juni vindt het derde Nationaal Bitcoin Congres plaats en deze wordt geopend door niemand minder dan Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Rutger heeft minister Dijsselbloem op werkbezoek mogen ontvangen en uitgebreid gesproken over bitcoin en de blockchain technologie. Ze hebben o.a. besproken wat de kansen en de impact kunnen zijn op het bedrijfsleven en de overheid en de rol die Nederland kan spelen.

Blockchain conferentie

Overdag vond de eerste (rijks)overheidsbrede werkconferentie over Blockchain plaats, georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen Belastingdienst/FIOD, IntoBitcoin.com en Politie. Meer dan 80 deelnemers uit zo’n 40 overheidsorganisaties spreken met elkaar over de mogelijkheden en consequenties van de blockchain technologie. De uitkomsten van deze conferentie werden direct gedeeld met het bedrijfsleven in een speciaal aanvullend avondprogramma, georganiseerd door IntoBitcoin.com in Seats2Meet Utrecht.

Voor deze bijeenkomsten kwam Kaspar Korjus, e-Residency Program Director van Estland, speciaal naar Nederland. Estland is een voorloper als het gaat om digitale dienstverlening. Hun e-resident identiteitskaart combineert de voordelen van het internet met een vastgestelde identiteit. Tevens sprak Aeron Buchanan van Ethcore over de mogelijkheden van Ethereum en kansen van smart contracts.

Ruim 60 deelnemers, van zowel corporates, investeerders als start-ups, waren hierbij aanwezig.

Bitcoincongres.nl

Het congres wordt 20 juni gehouden op het hoofdkantoor van KPMG. De focus zal nog meer komen te liggen op de blockchain en de mogelijkheden die deze technologie te bieden heeft. Houd Bitcoincongres.nl in de gaten.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel