Home Bedrijven en personen IT en vernieuwing in het onderwijs

Ik interviewde staatssecretaris Sander Dekker die voor 400 mensen in Pakhuis de Zwijger kwam spreken. Hij deed dit naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending “De onderwijzer aan de macht” die drie fantastisch voorbeelden van innovatie op school liet zien (KIJKEN). Hij maakte een hoop leraren upset door te verklaren dat goede scholen veel vrijheid krijgen en slechte scholen worden aangepakt. Hoe kijkt hij daar tegenaan?

Louis Hilgers

Ik bezocht ook deze week de NOT onderwijs tentoonstelling in de Jaarbeurs en maakte wat interviews.
Slimme digitale leermaterialen zijn er nog niet genoeg en ze zijn ook nog erg gefragmentariseerd. De immer gepassioneerde onderwijsvernieuwer Louis Hilgers heeft samen met veel leraren ReisgidsDL.org (de reisgids digitaal leermaterialen) opgezet. Je kunt alles opzoeken, compleet met reviews van leraren en voorbeelden hoe het te gebruiken. Dank! Erg nuttig voor de 500.000 mensen die in het onderwijs werken.

Michael Stenvert, Onlineklas.nl

Michael Stenvert komt van een oude uitgevers familie die al 100 jaar in deze sector werkt. Hij heeft het bedrijf omgedoopt tot Onlineklas.nl en probeert het papier uit de klas te werken, nu nog 70% van de omzet. Hij wil een platform voor educatieve content ontwikkeling worden. Een dappere poging. Volgend jaar ga ik kijken of hij hier in slaagt.

Petra Hagreize, Parnasys

Parnasys is een leerling volgsysteem, zeg maar de ERP van een school. Het primaire proces van volgen en beoordelen van leerlingen wordt uitgebreid en gedetailleerd door hen verzorgt. 4500 van de 7000 lagere scholen maken gebruik van dit systeem voor de prijs van €3.24 tot €6 per leerling per JAAR. In het bedrijfsleven zou het €50 per maand per werknemer zijn. En het werkt ook nog goed. Ik praat met de directrice van Parnasys over de toekomst waar ze het centrum willen zijn binnen de organisatie. Daarnaast krijg ik een presentatie van het dashboard voor de leerling, ouders en de leraar.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel