Home Bedrijven en personen In gesprek met Hans Verkoren: deel 3 ING Direct over internet en...

In het laatste deel van de opkomst van ING Direct praat oprichter Hans Verkoren en inmiddels ING RvB boardmember over de crisis van 2008 die de mooie groen van ING Direct nauwelijks verstoord. Wel ontstonden er problemen met de waardering van de Amerikaanse hypotheken portfollio (die door een besluit van CFO ING werd veroorzaakt) waardoor ING bij de staat moest aankloppen voor steun. Ook bespreekt hij na de benzine weggeef-actie in de VS nog een andere succesvolle reclame campagne in Italië, over pompoenen.

Neelie Kroes

Vervolgens ontstond de tot zijn grote irritatie door Neelie Kroes afgedwongen verkoop van ING direct USA en Canada voor €11 en €3 miljard. Neelie Kroes straft ING keihard en dit betekent een halvering van ING van 120.000 naar 60.000 mensen. Hans Verkoren is zeer chagrijnig over de rol van Neelie waar hij ook al bij de Postbank mee te maken had en wiens invloed hij totaal niet waardeerde. Hij denkt dat Neelie nog een appeltje te schillen had met Nederland en in het bijzonder de Postbank. Hans Verkoren geeft een bijna onbankier-achtige reactie.

Over Hans Verkoren

Hans Verkoren was lid van de Raad van Bestuur van de Postbank en is de oprichter van ING Direct. ING Direct is de grootste internetspaarbank ter wereld en het grootste internationale succes uit de Nederlandse bancaire geschiedenis.

Lees ook

In gesprek met Hans Verkoren: De vorming van de PostBank en de fusie tot ING

In gesprek met Hans Verkoren: het eerste deel over ING Direct

In gesprek met Hans Verkoren: deel 2 over ING Direct

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel