Home Bedrijven en personen In de Tweede Kamer bij de commissievergadering over elektrisch rijden

In de Tweede Kamer bij de commissievergadering over elektrisch rijden

De Tweede Kamer vergaderde deze week over elektrisch rijden. Partijen uit de autoindustrie, de laadpaal infrastructuur, wetenschappers en belangenclubs waren uitgenodigd. Ik sprak na afloop met professor Ad van Wijk van de TU Delft, de wethouder van Verkeer in Utrecht Lot van Hooijdonk (sprak namens VNG), Marco van Eenennaam van de ANWB en met Robin Berg van LomboXnet.

Professor Ad van Wijk over waterstof

De professor en tevens ondernemer in wind- en zonne-energie benadrukt dat het beleid zich niet moet richten op een bepaalde techniek zoals full electric auto’s met een batterij. Zo kan ook waterstof dienen als tijdelijke opslag.

Wethouder Verkeer Lot van Hooijdonk van Utrecht

De wethouder sprak namens de VNG en ze vraagt de Tweede Kamer om lagere energiebelasting, heldere regels qua aansluitrecht en transparantie. Op deze manier moeten laadpalen ook commercieel aantrekkelijk worden. Mijn vraag is ook, wat gaat Utrecht doen aan elektrisch auto’s die met een volle batterij laadplekken bezet houden.

Marco van Eenennaam (ANWB) over de Motie Groot

Marco Eenennaam van de ANWB heeft meegewerkt aan de Motie Groot. Een motie die elektrisch rijden onder consumenten moet stimuleren met behulp van aanschafsubsidies voor nieuwe auto’s en oplaadtegoed voor tweedehands auto’s.

Robin Berg van LomboXnet

LomboXnet is hard bezig om van de wijk Lombok in Utrecht een duurzame voorbeeldwijk te maken. Hij roept de overheid om vandaag goed beleid te maken waar we in 2018 plezier van kunnen hebben. Dus pak het aansluitrecht aan, zorg voor lagere energiebelasting en langdurig beleid.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel