Home Gadgets Hot: instant livestreaming video met Meerkat en Periscope

0 6433
Meerkat Periscope

De hit van SXSW was dit jaar Meerkat waarmee je met één druk op de knop live uit kan zenden. De video en audio kwaliteit is prima en fascinerend is het wel want je krijgt direct feedback van Twitteraars.

Ik liet het aan minister Melanie Schultz zien en die heeft het direct geïnstalleerd en wordt wellicht de eerste video streamende minister

Melanie Schultz Meerkat

Wel is de video altijd in portrait mode en dat ziet er achteraf op Youtube niet uit. Meerkat ging direct naar miljoenen downloads en werd overal gebruikt. Als door een duiveltje in een doosje gebeten kwam Twitter iets later met Periscope. Een startup die ze eerder voor 100 miljoen dollar hebben gekocht. Periscope doet hetzelfde maar hier kun je achteraf de stream nog bekijken wat heel handig is.

Ik heb Meerkat een paar kreeg gebruikt. Onder andere tijdens de keynote op de Autoweek waar ik 100 kijkers had.

Verder heb ik een rondleiding bij het sustainable bedrijfsverzamel gebouw New World Campus in Den Haag gedaan. En een rondleiding bij de nieuwe Store4brands in Schiphol waar elke twee weken een nieuwe winkel wordt gemaakt. En daarnaast ook nog mijn laatste nieuwsbrief besproken.

Ik vind portrait toch wel héél moeilijk en achteraf laten zien op Youtube is waardeloos omdat de randen eraf worden gehaald.

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel