Home Bedrijven en personen Hoe maken we gemeentes efficiënt? Schrijf je in voor het Holacracy Innovatielab

Holacracy Innovatielab over 'Gemeenten als Speedboot'

Marco Bogers van Work In Flow kennen we van het boek Getting Teams Done, over het slim en efficiënt werk in teams. Het interview dat ik vorig jaar met hem had over zijn boek zie je onderaan deze pagina.

Holacracy Innovatielab

Het boek is een bestseller, onlangs verscheen de vierde druk. Veel teams passen de lessen toe en proberen actief een einde te maken aan de besluiteloosheid, oeverloze vergaderingen en politieke spelletjes. Marco organiseert nu in samenwerking met Synnervate een sessie om Holacracy live mee te maken en te ontdekken hoe de lessen in verschillende sectoren kunnen worden toegepast. In de eerste editie staat de gemeente centraal.

Gesprek met organisator Marco Bogers en ervaringsdeskundige en spreker Marjolein van der Vlugt, loco-stadsdeelsecretaris gemeente Amsterdam Zuid

Het eerste “Holacracy Innovatielab” zal plaatsvinden op donderdag 6 oktober in Driebergen, en heeft als thema “Gemeenten als Speedboot”.

Ken je mensen die werken bij de gemeente of draag je het openbaar bestuur een warm hart toe? Schrijf je dan in of stuur de uitnodiging door! Op deze manier krijgen we een win-win situatie met relaxte managers, mensen die veel meer plezier hebben in hun werk en betere dienstverlening naar de burger.

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven. (PDF)

Over het Congres Gemeenten als speedboot, 6 oktober, Driebergen

In 2015 hebben afdelingen van de gemeenten Amsterdam en Venlo met succes Holacracy ingevoerd: een organisatiemodel dat tot nu toe vooral gebruikt werd door kleine en wendbare organisaties. Maar Holacracy blijkt ook in organisaties met een hoog olietankgehalte – als gemeenten – te kunnen werken. Resultaten: managers kunnen gecontroleerd loslaten, besluitvaardigheid neemt toe, en de burger krijgt een betere dienstverlening.

Het congres vind plaats op 6 oktober 2016 Driebergen. Hier wordt wordt aan de hand van een simulatie, concrete cases en een worldcafe ingegaan op de vraag hoe binnen gemeenten Holacracy toe te passen is.

Ken je mensen bij die bij een gemeente, of in het openbaar bestuur werken, of ben je benieuwd naar nieuwe manieren van organiseren, hier vind je meer informatie.

Interview met Marco Bogers over zijn boek Getting Teams Done

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel