Home Vincent's Column Het Ayaan Hirsi Ali onderwerp

0 3902

Zo af en toe is er een onderwerp waar je je in de politiek door gegrepen voelt . Meestal glijden de onderwerpen voorbij maar het debat over Ayaan Hirsi Ali gisterenavond greep me aan. Enerzijds over het menselijke aspect maar eigenlijk vooral over de vraag of nederland nu een land is waar mensen met een uitgesproken persoonlijkheid getolereerd worden. Wat moest ik daar nu van vinden.

Wat ik interessant vond was dat ik alles over het onderwerp gevolgt heb maar geen moment de televisie aangezet heb. Ik zat gisteren een voor mij belangrijke presentatie voor te bereiden die ik morgen in berlijn moet geven maar dit onderwerp bleef me achtervolgen. Ik had express mijn email uitgezet omdat ik mij moest concentreren wat al bijna nooit gebeurd.

Ik had echter mijn Volkskrant MSN instant messinger buddy aanstaan, dat is een vriendelijke computer persoonlijkheid, die me af en toe vriendelijk in MSN messinger toespreekt met breaking news wat mijn interesse bleef prikellen. Vervolgens link je even naar het onderwerp op NOS journaal site en kijkt naar de persconferentie en de aankondiging van het debat.

Je clickt vervolgens door op de peiling die gisteren door maurice de hond is gemaakt op zijn internet forum site http://www.peil.nl/?2021 waaruit blijkt dat het nederlandse volk totaal niet achter Ayaan staat en blikt even terug naar de voorspelling op 10 mei  dat Verdonk veel meer stemmen zal gaan trekken voor de VVD dan Rutte. Interessant is dat Verdonk ongeveer net zo controversieel is als Ayaan en dat links aan beide enorm de pest hebben. Deze instant polls blijven toch een facinerende manier om de pols van het volk te meten en Maurice blijft een meester in het uitzoeken van de juiste vragen en onderwerpen.

Dan begint de zoektocht, je gaat naar haar nieuwe werkgever, het American Enterprice institute for public studies, de denktank van bush en leest de achtergronden over de organisatie in de http://en.wikipedia.org/wiki/American_Enterprise_Institute site  , wie daar allemaal bij aangesloten zijn, wie de sponsers zijn en waar ze voor staan. www.Wiki.org is een fenomeen op zich, het is de nieuwe internet enceclopeida waarvan het bijzondere is dat de artikellen door iedereen kunnen worden aangepast. Dat deze vrijheid geen rotzooitje wordt blijft verbazingwekkend want in onderzoeken naar de betrouwbaarheid blijft wiki fenomeen rechtovereind .

Maar de website van de AEI blijkt ook interessant. Er staan honderden video’s met sprekers die het gedachte goed van de organisatie duidelijk uitdragen en over alles gaan van China, telecommunicatie, Milieu problematiek tot natuurlijk Iraq . Interessant verhaal is een bv een financiele analyse van de econmomische gevolgen van de oorlog in iraq en wat het had gekost als de containment politiek was gecontinueerd inclusief aannames van de prijs van dode iraqeezen en amerikanen.

Na dit inzicht in haar nieuwe werkgever zet je natuurlijk dan het parlementaire debat aan  via de tweedekamer.nl site waar je trouwens alle debatten live kunt volgen en spoelt tussendoor even langs www.2vandaag.nl , www.netwerk.tv   en www.novatv.nl  om te kijken wat de experts ervan vinden.

Via Skype met video cameraatje en had ik inmiddels ook al met een aantal vrienden en kennissen heftig zitten discusieren en via www.glance.net  allerlei informatie die ik had gevonden uitgewisseld.

En ik eindigde met een kijkje op http://news.google.com  waaruit bleek dat in de USA in de afgelopen dagen 290 artikellen in kranten en tijdschrijften waren gepubliceerd over Ayaan Hirsi Ali inclusief de New York times die allemaal een eigen interview lijken te hebben gedaan. Zelfs argentinie is met 45 artikellen in de ban van Ayaan.

Alleen maar TV kijken naar zo’n onderwerp is langzamerhand te oppervlakkig geworden. Geef mij maar een PC met een flinke internet verbinding.

Wat vind ik nu na deze speurtocht van het onderwerp? in ieder geval dat ik mijn presentatie niet gemaakt heb en nu in trouble ben. Deze kolom gaat echter over het gebruik van nieuwe technologie, Het politieke oordeel laat ik maar aan de anderen over, er staan 561 artikellen te wachten op u te wachten bij http://news.google.nl en natuurlijk bij Business Nieuws Radio via www.bnr.nl  

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel