Home Bedrijven en personen Gynzy maakt iPads bereikbaar voor basisonderwijs

Gynzy maakt iPads bereikbaar voor basisonderwijs

Dieuwertje Blok kwam met een som: G +  = 60. Een groot raadsel maar nu weten we wat het is. Apple en Gynzy gaan voor 60 euro per kind per jaar iPads met Gynzy software op de markt brengen.

Gynzy

Rutger Peters is oprichter en founder van Gynzy. In de VS maken 1000 scholen gebruik van Gynzy software, in Nederland zijn dit er 4000. Er werken 30 mensen bij Gynzy. Kinderen en leraren kennen Gynzy van de smartboard software maar ze maken dus ook iPad software. Voor slechts 60 euro per jaar kunnen kinderen voortaan een goede iPad krijgen met bijbehorende software. Na 3 jaar leveren ze de iPad mini weer in.

Lesgeven nieuwe stijl

Er zijn scholen die al gebruik maken van tablets maar op een heel groot deel van de scholen wordt er nog steeds op dezelfde manier lesgegeven als vroeger. Hier wil Gynzy verandering in brengen en belangrijk hierbij is dus dat de oplossing ook betaalbaar is vanwege de beperkte financiële middelen van scholen. Die goedkope oplossing heeft Gynzy nu gevonden.

Wat biedt Gynzy naast de hardware?

  • Software voor spelling en rekenen dat zich aanpast aan het kind
  • Gynzy leerlijn die afgestemd kan worden de huidige leermethoden
  • En op termijn willen ze naar een compleet gepersonaliseerde leerervaring per kind

De leraar blijft een onmisbare schakel en kan via een speciaal dashboard de voortgang van alle kinderen volgen. Hij kan zijn tijd volledig besteden aan de begeleiding van kinderen want toetsen nakijken is verleden tijd, dat doet de software. Vanaf augustus kunnen scholen met dit iPad programma aan de slag.

Interview met Rutger Peters, directeur van Gynzy

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel