Home Bedrijven en personen Goedkoop huizen bouwen met piepschuim!

Goedkoper huizen bouwen met piepschuim!

De bouwcrisis is voorbij. De huizenprijzen stijgen weer en er kan weer gebouwd worden. Én het is weer tijd om te innoveren in deze sector. Ben Verstraten laat met Sarda zien dat huizen bouwen veel goedkoper kan, met piepschuim! Tot wel 50% goedkoper dan op de traditionele manier.

Wat zijn de voordelen:

  • het is licht
  • goedkoop
  • je kunt er zowel de buiten- als de binnenmuur mee bouwen
  • het is goed geïsoleerd
  • het is zó licht dat je er makkelijk zelf mee kunt bouwen

Bijna 50% goedkoper!

Binnenin wordt het beton gegoten. Met de traditionele manier van bouwen betaal je 750 euro per kubieke meter, met het Sarda Building System is dit 450 euro. Per vierkante meter buitenmuur betaal je in dat geval 60 euro, nu is dat nog 115 euro. Bijna 50% goedkoper dus! 400 huizen in Nederland zijn al op deze manier gebouwd. Nu worden de blokken nog van aardolie gemaakt maar het plan is om de aardolie te vervangen door biogrondstoffen, vervaardigd uit grassoorten. Dit is overal op de wereld te krijgen en makkelijk te recyclen.

Z Today

Ook bij RTL Z hadden we aandacht voor deze nieuwe manier van bouwen.

Innovatie in de duurzame bouw, geweldig initiatief! Kijk voor meer informatie op de website van Q-vention of Sarda. Hopelijk durven straks meer gemeenten in Nederland het aan om met deze innovatieve techniek te gaan werken, want die laten het momenteel nog te vaak afweten. Kom op wethouders, wie durft?!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel