Home Bedrijven en personen, Events Gertjan Dorlas, Marco Gianotten en Maarten Küppers over open source op de...

Red Hat

Gertjan Dorlas verruilde zijn carrière in de traditionele IT (UPC) voor een job als manager ICT van een ziekenhuis. Hij heeft in 3 jaar tijd alle ICT van servers tot software vervangen waardoor er een enorme efficiëntieslag plaatsvond. Hierdoor konden er niet alleen maar behandelingen plaatsvinden maar je kon ze ook beter volgen. Ook werkte hij voor de Koninklijke Bibliotheek en implementeerde hij het gigantische digitale archief van Beeld en Geluid (15-16 petabyte). Uitsluitend met open source, vanwege de kwaliteit en snellere evolutie van de software. We spraken elkaar op de Red Hat conferentie bij Media Plaza.

Marco Gianotten is CEO van Giarte. Hij is erg uitgesproken en heeft een duidelijke provocerende stelling. De ICT afdeling kent twee scenario’s voor de toekomst. OF je wordt steeds kleiner en sterft uit OF je gaat radicaal veranderen.

Marco is trouwens gek op zijn Tesla Model S en vertelt over zijn trip naar de wintersport. De Duitsers zijn nog niet gewend aan Tesla en het is een knuffelauto voor ze.

Maarten Küppers implementeerde in korte tijd een mobile app die klanten van Travelcard realtime toegang verschaften tot hun klantgegevens. Voorheen liepen deze gegevens 2-3 dagen achter. Van batch naar real time in 6 maanden.

Ik gaf een presentatie over opensource in ICT. Eigenlijk bij alle grote trends mobiel, internet of things, big data, search, AI is opensource de standaard. Ook bij de grote veranderingen in de wereld zoals EV auto’s is opensource essentieel. Hierbij mijn slides.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel