Home Bedrijven en personen Gerda Verburg over de FAO en haar nieuwe functie bij de VN

gerda verburg

Gerda Verburg leerde ik kennen toen ik in 2003 als lid van het digitale campagneteam van het CDA de BlackBerry bij de partij introduceerde. De smartphone was in die tijd nog hartstikke nieuw en doordat CDA’ers door het hele land continu dingen met elkaar konden bespreken hadden ze een enorme voorsprong op de andere partijen. Gerda Verburg was jarenlang landbouw minister voor het CDA tot ze in Rome ging werken als permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO. Anno 2016 is de Nederlandse overheid nog steeds goed uitgerust als het gaat om technologie, de Verenigde Naties waar ook de FAO onder valt kunnen nog wel een moderniseringsslag maken volgens Gerda Verburg.

FAO

Landen wereldwijd kunnen een beroep doen op de kennis en middelen van de FAO om ze te helpen op het gebied van voedsel- en landbouw. Gerda Verburg vindt het belangrijk dat er intensief samen wordt gewerkt met universiteiten, bedrijven en ngo’s om tot structurele oplossingen te komen. Iets wat in Nederland volkomen normaal is, maar in heel veel landen absoluut niet. Uiteindelijk moet er een werkend economisch model achter een oplossing zitten om tot een duurzame oplossing te komen waardoor landen zelfstandig verder kunnen opereren. Nederlandse kennis en technologie is hierbij erg belangrijk want wij hebben simpelweg de beste boeren. Of zoals de president van China ooit zei: China heeft de meeste boeren, Nederland de slimste. Dankzij onze technologie en Nederlandse innovaties zoals Eleaf kunnen boeren in minder ontwikkelde landen met minder water en andere middelen op een duurzame manier veel meer produceren.

Assistent secretaris-generaal bij de VN: Scaling Up Nutrition

We bespreken deze Nederlandse innovaties met Gerda Verburg maar we praten ook over haar nieuwe baan als assistent-secretaris-generaal bij de Verenigde Naties als coördinator van Scaling Up Nutrition, dat zich inzet tegen ondervoeding. En ook stellen we haar de vraag wat ze van genetische manipulatie vindt.

Interview na de uitzending over haar nieuwe functie bij de VN

Bekijk het interview met Gerda Verburg na afloop van de uitzending waarin ze uitlegt hoe de sollicitatieprocedure voor haar nieuwe functie ging en dat ze voor het eerst sinds 1983 weer een sollicitatiebrief heeft geschreven.

Beluister de hele uitzending

Met naast Gerda Verburg ook de Countrymanager Benelux & Nordics van Plantronics Frank Timmermans

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel