Home Bedrijven en personen Gepassioneerde oproep Neelie Kroes: leer kinderen coden

De invloed van coding wordt in deze tijd nog altijd onderschat. Alle banen zijn tegenwoordig verbonden met coding. Of je nu je auto naar de garage brengt of in een ziekenhuis wordt behandeld. Waar de monteur vroeger direct onder de auto dook leest hij nu eerst een boordcomputer uit en weet hij wat er mis is.

Maak coden onderdeel van het curriculum

Daarom moet ieder kind de kans krijgen om met programmeren in aanraking te komen. Je leert niet alleen om creatieve oplossingen te vinden maar het kan ook nog eens heel erg leuk zijn. Volgens Neelie Kroes hoeven wij niet te wachten tot iedereen er klaar voor is en ook de politiek zover is. We kunnen er meteen mee aan de slag. Leer kinderen coderen en maak het onderdeel van het curriculum.

Meiden moeten ook meedoen

Programmeren is niet alleen voor jongens, het is natuurlijk net zo goed voor meisjes. Het is belangrijk dat we dit duidelijk maken aldus Neelie Kroes met de jonge programmeur Nick.

Leer zelf coden

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen maar het is ook nooit te laat om erin te stappen. YouTube en Google zijn een enorme bron van informatie maar er zijn ook websites die zich speciaal richten op beginnende coders. Een geweldige site is Codecademy waarin je in kleine stapjes HTML, CSS, PHP, JQuery, Ruby, Perl, Python en nog veel meer talen kunt leren. Ook leer je op Codecademy hoe je de API’s van diensten als Twitter en YouTube kunt gebruiken.

Codecadamy

Leer stap voor stap programmeren op Codecadamy.com

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel