Home Bedrijven en personen, Events Geografie meets data op de GIS Conferentie

Geografische innovaties op de GIS Conferentie

Tijdens de Esri GIS conferentie in het WTC in Amsterdam werden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geografische informatiesystemen besproken. Hoe wordt alle geo-informatie nu en in de toekomst nuttig gebruikt?

De top 10 innovaties met Jan Willem van Eck

Jan Willem van Eck is directeur strategie en marketing bij Esri. Met hem ga ik langs de booths op zoek naar de top 10 innovaties. Je ziet onder meer de Groningse bevingsmeter, een gedetailleerde versie van Streetview, RTL Routeradar, Smartcity Viewer en veel meer (open) data projecten.

Ik sprak ook met enkele ondernemingen die op de conferentie een stand hadden.

Google Glass is helemaal niet dood

Volgens Marcel van Beek van Tensing is het helemaal niet einde verhaal voor Google Glass. In 2018 gaan we deze bril volop zien bij de pro’s. Wat is de toevoeging voor deze groep?

Cyclomedia maakt van Google Streetview kinderspel

Google Streetview is leuk, makkelijk en openbaar, maar de echte pro’s werken met de streetview van Cyclomedia. Zij waren al met deze technologie bezig voordat Google eraan begon. De hoge resolutie 100 megapixel foto’s worden ieder jaar ververst door deze spin-off van de TU Delft.

Overmorgen maakt kaarten voor slimme laadpalen

Gerwin Hop is van Overmorgen. Ze houden zich bezig met het maken van kaarten voor gemeenten voor het plaatsen van slimme laadpalen. Met GIS-info onderzoeken ze waar de elektrische rijders wonen en werken en waar er dus behoefte is aan laadpalen. Uiteraard heb ik het met deze BMWi3 rijder ook over de toekomst van elektrisch rijden.

Live KPN dekkingsinfo

KPN klanten kunnen in de toekomst live informatie krijgen over hun mobiele dekking. Carla Oosterheert vertelt over de tools en trends die allereerst alleen binnen KPN zelf gebruikt gaan worden.

3000km fietsen over de oceaan

Deze hele bijzondere man genaamd Ebrahim aka de oceaanfietser heeft 3000 kilometer over de oceaan gefietst! Jawel! Hij had als droom om een rondje om de wereld te fietsen en die droom heeft hij nog steeds.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel