Home Vincent's Column Gadgets veranderen is moeilijk!

0 3701

Ik ben zelf een verschrikkelijk conservatief persoon als het gaat om gadgets. Ik verander bijna nooit tenzij er iets fundamenteel verandert in de wereld om mij heen. Mijn eerste gadget wat altijd met me mee ging was de HP 100lx in 1984 wat toen onder dos draaide, een toetsenbord had en waarmee ik perfect mijn kalender en adressenboek bijhield.

Vervolgens switchte ik in 1989, 5 jaar later,  met veel moeite naar de Palm 5 die een veel mooier aanraakscherm had en waarmee ik mijn email kon lezen als ik de moeite nam om het via infrarood met mijn telefoon te connecteren. Maar wat was dat apparaat lekker te bedienen.

Vervolgens eventjes geprobeerd te switchen in 2001 naar de Nokia communicator, bijgenaamd de brick omdat hij zo vierkant en onelegant was. Daar was de Psion software zogenaamd ingebouwd maar het apparaat werkte gewoon voor geen meter dus ik bleef maar met mijn goede oude vertrouwde Psion rondlopen.

Toen kwam in 2002 de blackberry. Een zwart lelijk doosje wat echter voordurend al mijn Email bij zich had. Ze noemen dat Push email .Ik was compleet verkocht en werd een zogenaamde crackberry omdat ik voordurend mijn email zat te lezen en te antwoorden. Het is nu mijn telefoon, mijn email machine, heeft een verrukkelijk toetsenbord en een redelijk scherm. Inmiddels heeft het bedrijf Rim miljoenen gebruikers wereldwijd en is ook nu 13 miljard euro waard. Toen ik ermee begon was dat nog 800 miljoen.

Maar de blackberry heeft geen camera, je kunt er niet mee navigeren, geen mp3 speler, een matige browser en instant messaging kan wel maar dan moet je supervisor het wel goed vinden.

Ik heb dus weer eens een nieuwe lading gadgets getest.

Eerst de Nokia communicator 9300. Ziet er super mooi uit met een geweldig breed scherm. Je kunt er prima email mee ontvangen en Word documenten onderweg bekijken terwijl het dicht net zo groot als een telefoon is. Maar het toetsenbord was niet goed genoeg voor mij en het muisje wat er in zat was zo moeilijk te gebruiken dat dit apparaat het voor mij niet was.

Vervolgens een tijdje rondgelopen met de compacte Hp6515, een nieuwe pocketPC van HP die een mooie megapixel camera heeft, Standard een ingebouwde GPS ontvanger met TomTom heeft, een prima scherm en een redelijk toetsenbord. Natuurlijk kun je ermee bellen, MSN’n en alle programma’s opzetten die je maar wil. Het had alles behalve wifi en is eigenlijk een innovatief swiss army knife. Een hele vooruitgang.

Hierna de nieuwe Treo 650 van Palm, een merk wat terug van weg is geweest. Een super elegante kleine PDA met een helder scherm, een redelijke camera, telefoon en een goed maar klein toetsenbord. Iedereen die ooit een palm heeft gehad moet hier eens naar kijken want dit is de PDA die echt qua afmetingen lijkt op een telefoon maar waar je alles mee kunt doen inclusief manuvreren.

En blackberry heeft ook een nieuw mooi apparaat gemaakt, de 7100V met een zeer fraai scherm, de vorm van een gewone telefoon en heeft leuke programma’s zoals een instant messenger. Het toetsenbord is echter een compleet drama. Een nieuw soort T9 met 2 letters per toets en het is zo compleet anders dat ik het niet meer kan leren op mijn leeftijd.

Ik ben zo vergroeid aan mijn gewone blackberry. Ik ken het apparaat zo goed en het toetsenbord is onovertroffen dus ik kan nu niet over overstappen. Ik gebruik dus de Hp pocketPC in de auto om mijn tom tom te behagen en loop weer gewoon rond met een apparaat wat iedereen lelijk vind, met weinig features. Het kamerlid Ferd Crone van de PVDA vond mij zelfs ouderwets. Wat ik een interessante ervaring vond!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel