Home Bedrijven en personen, Events Europa verkwanselt BNP via IoT en TCP/IP diensten

Europa verkwanselt BNP via IoT en TCP/IP diensten

Als data het nieuwe goud is dan heeft Europa in de afgelopen jaren alles weggeven. Dat stelt Rob van Kranenburg de founder van IoT Council, een Internet of Things denktank. Wij hebben alles weggeven aan de Amerikanen en de Chinezen en hebben zelf geen groot systeem dat onze data beheert. Al onze data wordt beheert door de Googles, Amazons en Microsofts van deze wereld en stukjes van ons BNP vloeien hiermee ook de oceaan over.

IoT en TCP/IP

Het idee van een wereldwijd netwerk ontstond ooit omdat de Amerikanen bang waren dat één bom hun hele communicatie zou platleggen. Europa sloot zich aan en het protocol dat alle datapakketjes op het juiste adres moest afleveren werd TCP/IP. Momenteel zorgt dit protocol ervoor dat er heel veel datapakketjes met daarin data (en dus waarde!) naar Silicon Valley worden gebracht waarmee automatisch ons datasysteem armer wordt. De Chinezen zijn daarom al bezig om een enorm eigen intranet op te zetten waarmee het zich als het ware afsplitst van het internet, aldus Rob.

Met de komst van the Internet of Things wordt data nóg belangrijker en de landen en organisaties met deze meeste data worden nog veel waardevoller dan ze al zijn. Europa is het slechtste jongetje van de klas, we hebben geen Facebook, geen Amazon, geen Ebay, geen Google, geen Uber, geen AirBnb en zijn daarom steeds meer afhankelijk van de Amerikanen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel