Home Talk to Me Erwin Blom en Vincent bij IBC 2008: 3D schermen & ScreenFlow

0 3714

Erwin Blom en Vincent Everts gingen op onderzoek tijdens de IBC 2008 show in Amsterdam, de grootste show van de televisiewereld. 12 hallen vol met professioneel spul wat gebruikt wordt door de hele mediawereld. Hierbij het eerste verslag.

Erwin laat zijn favoriete screen capture en dvd copy software zien. In het tweede filmpje doet Vincent doet verslag van 3D schermen bij Philips, 600 man bij Opera en de hotste professionele camera’s van Red One.

ScreenFlow en Drive-In
Erwin Blom is een groot fan van ScreenFlow de screen capture software voor de Mac waarmee je eenvoudig demo’s kunt maken van alles wat op je scherm te zien is. Telestream is tevens de maker van Flip4Mac (waarmee je WMV files kunt kijken op de Mac) en maken nu ook Drive-in DVD copying software waarmee je snel je DVD verzameling naar je Mac kunt kopiëren en (beperkt) naar andere computers kunt kopiëren. Dit zijn controversiële functies en het is onduidelijk of de filmstudio’s dit soort programma toe gaan staan.


3D TV
Het leukste en meest interessantste item bij IBC 2008 vond ik het 3D scherm van Philips. je staat er gewoon op een willekeurige plek voor staan en je ziet echte diepte zonder een 3D bril. Ik kan het niet laten zien via mijn mijn ordinaire HD camera want je moet een stereo camera hebben. Wel geef ik natuurlijk achtergrond info zoals hoe lang het duurt voordat de consument het in de huiskamer heeft en wat het kost aan geld en bandbreedte.

Iedereen gebruikt Opera
Dan de webbrowser ontwikkelaar Opera, er werken daar tot mijn verbazing 600 mensen terwijl ze slechts 3% marktaandeel op de browser hebben. Het blijkt in elke connected TV, game console en mobiel te zitten en ze verdienen daar op die manier blijkbaar goed geld mee.

Blue screen
Verder een korte Segway demo van BlueScreens, een mooie manier om realiteit zelf te ontwerpen. Een techniek die tegenwoordig gebruikt wordt in vrijwel iedere speelfilm en grote TV serie.

Red One
Professionals zijn helemaal gek van Red One video camera’s. Ze introduceren binnenkort de 3k Scarlet en de 5k Epic met respectievelijk 3 en 5 megapixels. Dat klinkt in eerste instantie niet direct heel indrukwekkend, maar bedenk wel dat dit 3x beter is dan de huidige HD kwaliteit en daarmee vele malen beter dan wat je bijvoorbeeld nu in de bioscoop ziet. Voor een slordige 25.000 euro mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van zo’n top of the line camera.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel