Home Gadgets Eindelijk 500/500 mbit glasvezel! Klaar voor de komende jaren!

1 8106
kpn

Het kleinste glasvezel vraagbundelings project ever vond plaats in de Harry Koningsbergerstraat, mijn straat. Een tijd geleden ben ik samen met mijn buurman alle deuren afgegaan om de buurt te overtuigen dat nu het moment is om glasvezel aan te vragen. Zo niet, dan zouden we pas over 10 jaar aan de beurt zijn. Gelukkig is het gelukt en heb ik 65% kunnen overtuigen.

De aanleg is begonnen!

In de Kolenkitbuurt, op steenword afstand van mijn wijk, is een tijd geleden een nieuwe flat gebouwd mét glasvezel. Deze aansluiting is nu dus doorgetrokken. Deze week was het dan eindelijk zover, de straat werd door Reggefiber deels opengebroken en de glasvezelkabels werden tot in de meterkast gelegd. Ofja, bijna tot aan de meterkast want je zult altijd zien dat het ene huis wat minder soepel gaat dan de ander.

Het resultaat

En zie hier het resultaat. Van 50mbit naar 500/500mbit waarmee ik over Wifi de volgende snelheden haal:

speedtest

1 REACTIE

  1. Super Vincent dat dit in jouw straat gelukt is.
    Helaas werkt het zo niet meer overal. Toen ik (na een storing van Ziggo met een monteur wachttijd van een week tot gevolg) een paar maanden terug serieus stappen probeerde te maken om glas in mijn buurt te krijgen, werd me dat door Reggefiber afgeraden. Letterlijke reden: na de overname van Reggefiber door KPN wordt er op plekken waar (naar de mening van KPN) voldoende breedband in de vorm van xDSL is GEEN glasvezel meer uitgerold. Jammergenoeg bestempelt KPN de max 20Mbps die bij mij gehaald kan worden via xDSL als “voldoende”. Dus blijft ons dorp breedband concurentieloos steken bij Ziggo (die tot 200/20Mbps gaat). OOK als ik voldoende geinteresseerden bij elkaar breng.

Reageer op dit artikel