Home Bedrijven en personen Eerste startup-verblijfsvergunning uitgereikt

Nederland moet de startup-delta van de wereld worden. Niet in Silicon Valley, Londen of Berlijn, maar in Amsterdam moeten startups zich gaan vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen geven we sneller een verblijfsvergunning aan mensen van buiten de EU die een startup in ons land willen beginnen. Dat betekent minder regels en minder bureaucratie. De eerste vergunning werd afgelopen dinsdag uitgereikt aan David Lai van het bedrijf AppMixture.

AppMixture

AppMixture is een platform voor e-commerce partijen waarmee ze een mooie mobiele app kunnen krijgen. Met deze app kun je met behulp van beacons ook in een fysieke winkel bestellen en afrekenen. Voor een maandelijkse fee kunnen bedrijven deze technologie gebruiken.

Startup-regeling

Wanneer een zelfstandige zich in Nederland wilde vestigen moesten ze vóór deze regeling 46 pagina’s aan papierwerk invullen, ondersteund met allerlei businessmodellen en andere uitwerkingen. Deze startup-regeling is een stuk sneller en makkelijker. Het bestaat uit slechts 10 pagina’s die deze jongens van AppMixture helemaal zelfstandig konden invullen. Natuurlijk zijn er wel nog wat eisen voordat iedereen zich startup gaat noemen, zo moet je wel wat funding hebben zodat je ook echt door kan pakken. Wat niet iedereen wordt zomaar toegelaten:

Eerste startup-verblijfsvergunning uitgereikt

In Z Today praat ik over deze regeling maar ook over de vraag of wij als Nederland kans maken als Startup Delta.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel