Home Bedrijven en personen Design meets technology

David Pavlovic

David Pavlovic is creative director bij Mobiquity en heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van design voor digitale applicaties.

David vindt dat design leidend moet zijn en de software dit moet ondersteunen. Zijn keuze om een bedrijf te beginnen dat zich met softwaredesign bezig ging houden kwam voort uit zijn frustratie voor lelijke enterprise software, zoals de urenregistratie bij zijn vorige werkgevers. Hij ergerde zich hier zo aan dat hij als schilder besloot om software te gaan ontwerpen. Hij startte zijn eigen bedrijf en werkt nu bij Mobiquity.

Het belang van design

Bij het formuleren van het probleem en het ontwikkelen van een oplossing komt de rol van storytelling om de hoek kijken. David legt dit in de uitzending duidelijk uit met het voorbeeld van Weightwatchers, deze digitale assistent belt zelfs op om te checken hoe het gaat. De apps moeten zich aanpassen aan jou en niet andersom, en als jij het verdomd om apps op te starten neemt de app gewoon contact met jou op wanneer je tijd hebt, bijvoorbeeld in de auto.

Apple Watch

We zagen ook de kans om weer even lekker te zeuren over de Apple Watch, wat nu toch een nutteloos ding blijkt te zijn. David is er toch in geslaagd om dit horloge nuttig te maken. Voor Ralph Lauren shops ontwierpen ze een applicatie voor de Apple Watch die in contact staat met een tablet in een pashokje. Wanneer een jurk niet blijkt te passen kan de klant dit doorgeven op de tablet en de medewerker brengt na een melding op de Apple Watch de juiste maat.

Beluister het fragment van David Pavlovic

Bekijk mijn interview met David na de uitzending

Beluister de hele uitzending met naast David ook KRO-NCRV reporter Roy Heerkens over zijn bezoek aan Silicon Valley

Audiostream

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel