Home Uncategorized De rise and fall van Blackberry bij Z Today en BNR

0 4344

De afgelopen weken besprak ik al een aantal keer het boek Losing the Signal over de rise and fall van Blackberry. Het begon allemaal tijdens mijn vakantie in Nantucket waar ik ook een Skype interview had met de schrijfster Jacquie McNish. Toen ze naar Nederland kwam organiseerde ik zelfs een seminar over Blackberry en de opkomst van de smartphone met haar als eregast.

Z Today en BNR Digitaal

Als echte Crackberry van het eerste uur kan ik geen genoeg krijgen van Blackberry en het prachtige verhaal achter dat bedrijf. Ik was dan ook blij dat ik dit verhaal en het geweldige boek van Jacquie hierover mocht delen bij RTL Z en BNR. Want ondanks het gekelderde marktaandeel en de dramatische keuzes die het bedrijf heeft gemaakt blijft het een mooi apparaat.

De voorspellingen van Blackberry kwamen allemaal uit, de iPhone was binnen een paar uur leeg en de provider AT&T kon al dat dataverkeer niet aan. AT&T was de slechtste provider van de USA, met een iPhone was je geregeld niet bereikbaar. Precies zoals Blackberry had aangekondigd. Maar Blackberry had niet voorspelt dat het de consument geen moer kon schelen, werken met een iPhone en al je foto’s, filmpjes en sociale media in je zak hebben was belangrijker. Blackberry probeerde nog snel met een touch-device te komen maar dat pakte dramatisch uit, het verloor de strijd met de Apple’s en Samsungs van deze wereld.

BNR Digitaal

Beluister het item bij BNR (vanaf 4:00)

 

Z Today

Bekijk het item bij Z Today (vanaf 31:15):

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel