Home Vincent's Column Dating is razend populair op internet

2 6655

Dating is razend populair op internet!

 Bij jongeren is een complete levenstijl geworden. Sites als www.cu2.nl bereiken 30% van de kits onder de 16 jaar en totaal komen er 900.000 unieke bezoekers per maand langs . Interessant is dat veel communicatie via MSN instant messenger plaatsvindt. Email is helemaal niet meer cool. Duurt veel te lang voordat je antwoord krijgt. De meest connected jeugd zit in Korea waar 80% breedband heeft en die vinden  Email letterlijk iets voor oudere mensen. 2 van de 3 gebruiken het dus niet meer. Ze associëren het met huiswerk maken. Instant messaging en web blogging is daar top. Ik heb meisjes van 13 jaar relaties zien uitmaken via MSN en vervolgens dezelfde dag weer met anderen beginnen.

 Volwassenen gaan weer naar andere sites. Markleider daar is www.relatieplanet.nl met zo’n 880.000 bezoekers per maand. 1000 mensen melden zich elke dag  weer aan. Een flink gedeelte betaald ook voor de site want gratis kun je rondkijken maar als je contact wil maken dan ben je bij de meeste sites tussen de 5 en 20 euro per maand kwijt.

 

Een nieuwe site http://www.datezoeker.nl/  zoekt tot ongenoegen van sommigen naar profielen van de 10 meest gebruikte dating sites. Er blijken 2.2 miljoen profielen in te zitten, bijna 90% van de 2.4 miljoen singles in Nederland. Natuurlijk zijn er dubbelen maar het blijft een gigantisch aantal.

 

Waarom zijn deze sites zo populair? Het antwoord is simpel. Ze werken voor veel mensen perfect.

 

Ik heb 10 jaar geleden een business plan geschreven voor de nu overleden Rutger stichting om een internet en telefoon dating site te beginnen. Er zijn zoveel mensen op zoek en het vertrouwen dat vrouwen in de brand Rutger stichting hadden leek een prima manier om het op te zetten en geld te verdienen voor de hulpverlening. Helaas is het plan door het voortijdig uitlekken nooit uitgevoerd maar ik heb me toen suf gedated om een vergelijkend warenonderzoek te doen en bijzonder veel interessante en aantrekkelijke vrouwen ontmoet. Veel eenvoudiger en gevarieerder dan in een kroeg in de rondte te blijven staren.

 

Vervolgens heb ik mijn huidige vriendin op het internet ontmoet. Dat was toen niet zo simpel, zij woonde in Amerika en ik was net weer terug in Nederland. Na eindeloze email verhalen ontmoetten wij elkaar een jaar laten, werden verliefd en de rest is history. Toen was ik nog vrij uniek, nu ontmoet ik bijna elke dag wel iemand die me verteld dat ze elkaar via internet hebben ontmoet. En het loopt van 15 tot 85 jaar.

 

Dit is ook wel logisch. Vroeger ontmoetten we onze partners veel op school, nu trouwen we later. Op het werk starten veel mensen ook de relatie maar wordt het minder omdat beide partners carrière willen maken en een relatie trouble geeft. Als je ouder wordt is de vriendenkring aardig stabiel geworden zonder al te veel verrassingen en de kroeg is boven de 30 jaar voor veel mensen niet meer de plek om een partner te vinden.

 

Je hebt vervolgens de scheidingen waar mensen echt niet meer weten hoe ze iemand moeten oppikken en op latere leeftijd het overlijden van de partner.

 

Hoe ouder je wordt hoe meer je eist van een partner en hoe minder flexibel je bent. Het is eigenlijk een godswonder dat zoveel mensen elkaar nog vinden en internet is daarbij een groot goed.

 

Je kunt op internet prima rondkijken naar duizenden potentiële partners, zoeken op meer dan alleen uiterlijk, rustig en anoniem met elkaar e-mailen, chatten en dan bellen. Tegenwoordig kun je video filmpjes uitwisselen en straks gaat het naar video bellen. En dan elkaar in het echt zien. Veel mensen zijn helemaal niet goed in flirten maar redden zich prima via het toetsenbord.

 

Internet dating blijft een groei industrie in de komende decennia.

2 REACTIES

 1. Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondkijken, ben vroeger nog hier geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Ik dacht ik stel me even terug voor

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na het overlijden van mijn man. Ik heb een zoon van 7 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedank,

  Els Wittem

 2. Vincent,
  Ik kan het verhaal inderdaad bevestigen dat internet daten een enorme vlucht neemt als dat in mijn omgeving hoor. Maar voor diegenen die er aan beginnen wel erg voorzichting zijn met persoonlijke gegevens (ja, hoe doe je dat op een datingsite) en ga er niet meteen vanuit dat het profiel van de ander 100% klopt..

  Succes!

Reageer op dit artikel