Home Bedrijven en personen CTO Vodafone Duitsland Eric Kuisch over het verschil tussen Duitsland en Nederland

CTO Vodafone Duitsland Eric Kuisch over het verschil tussen Duitsland en Nederland

Eric Kuisch was CTO bij KPN met op dat moment 6 miljoen mobiele gebruikers. Hij vertrok daarna naar Duitsland en werd de baas van Vodafone Duitsland. Een aanbieder met 30 miljoen mobiele gebruikers, 10 miljoen kabel aansluitingen en een paar miljoen vaste telefoonlijnen.

Vodafone Duitsland

In het kader van de voorbereiding van mijn trip naar het Mobile World Congress ging ik naar Vodafone Duitsland toe, in Düsseldorf. Daar sprak ik met Eric die er inmiddels al 2,5 jaar werkt. Hoe verloopt de overgang naar het Duitse management? Wat is het verschil tussen een Nederlands en een Duits plan? Is 30 miljoen klanten dubbel zo moeilijk als 6 miljoen? Wat is de rol van Nederland in het wereldwijde Vodafone empire? Hoe lastig is het om alleen in het weekend thuis te zijn? Waarom doet hij dat? Eric praat me helemaal bij.

Over Eric Kuisch

Eric weet hoe hij nieuwe zaken moet starten zoals 5G, HD voice en internet of things. Maar als CTO moet je vooral weten hoe je dingen vernietigd. 15.000 basestations moeten van ATM naar All IP network terwijl iedereen blijft bellen en alles dus moet blijven draaien. Een ingewikkeld proces. CTO’s hebben heel veel rommel om op te ruimen en daar heb je skills voor nodig. Eric Kuisch kan beide.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel