Home Talk to Me CMS trends en ontwikkelingen op CMS Congres in Nijmegen

0 4048

Afgelopen woensdag was in Nijmegen het jaarlijkse CMS congres (Content Management Systemen) waar alle grote partijen vertegenwoordigd waren. Erwin blom en ik hielden er een provocerend verhaal over vertragende rol van CMS’en binnen bedrijven, het ontbreken van support voor Web 2.0 en over de legacy van de CMS markt.

De meeste producten zijn 5-10 jaar oud en zijn tegenwoordig vertragende elementen geworden. Alle leveranciers hebben echter hun mond vol van web 2.0 en innovatie dus ik ging eens met de microfoon rond om te beginnen bij Erwin Blom die 5 elementen noemt waar een modern CMS aan moet voldoen.

Hieronder mijn presentatie ‘CMS, the good, the bad and the ugly.’ en een interview met de oprichters van GX, het grootste CMS bedrijven van Nederland wat weinigen kennen.

De grootste partij in de CMS wereld is GX. Nu 140 mensen met 500 klanten en alleen werkzaam in Nederland. In een gesprek met 2 oprichters praten we over de achtergrond van GX, de klanten, funding, legacy, internationalisering en open source integratie. Ik ga er eens langs want dit bedrijf uit Nijmegen is lang totaal onbekend geworden.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel