Home Vincent's Column China reis 2008, Tudou, 2k games, Spillgroup & Shanghai

0 3880

Deze week ben ik met 40 vrienden in shanghai (20 miljoen bezoekers en changdou (11 miljoen) en we bezoeken allerlei new media companies.
Zie www.chinareis2008.nl voor alle informatie wie er mee gaat en welke bedrijven we bezoeken.

Ik heb een 4tal filmpjes erover gemaakt!Tudou
Zo is daar www.tudou.com  een site groter dan youtube wereldwijd waar 65 miljoen chinezen video’s kijken maar ook www.spillgroup.com waar maandelijks 70 miljoen spelletjes spelen, we bezoeken de 2 k hard core game studio en we gaan gadget shoppen inclusief een 120 gbyte sb stick.

China 2008: Bezoek aan 2k games http://feeds.feedburner.com/~r/zoomz/~3/262935933/2K Games
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de 2k Games studio die hard core games maken. 2k is onderdeel van Take2, één van de grootste gaming bedrijven ter wereld met een omzet van 1 miljard dollar en o.a. bekent van de Grand Theft Auto serie (GTA). Ze worden nu vijandig overgenomen door EA

Take2 heeft Bioshock uitgebracht met geweldig positieve reviews. We interviewen de Franse CEO Julian Bares en een aantal Chinese werknemers.

We eindigen met klein gadget avontuur
We zien Chinese verkopers die ons voetbalshirts (geen Ajax!), telefoons, jasjes en computer tassen proberen aan te smeren. Alles namaak natuurlijk! Mijn oog viel op een waanzinnige USB-stick van Sony (ook namaak waarschijnlijk) maar met opslag capaciteit van maar liefst 120 gigabyte! Die had ik nog nooit gezien en ik kon de verleiding dus niet weerstaan. Of het werkt? Dan moet je even het filmpje bekijken!

Bezoek aan Tudou de grootste internetvideo website van China

Mensen verklaren je voor gek als je uitlegt dat Tudou – een Chinese internetvideo website – vijf keer groter is dan YouTube en eerder op de markt was. Hoe gaat Tudou om met sales, mensen en vooral het censuur in China? Voor Zoomz interview ik de investeerders, CEO de VP van Business Development en speel ik een potje ping-pong met de Chinese werknemers. Een kijkje achter de schermen bij één van de grootste internetvideobedrijven ter wereld waar wederom de Nederlandse spruitjeslucht goed vertegenwoordigd is!
Mijn commentaar is een een reactie op het eerder verschenen bericht in De Pers over Tudou en specifiek Marc van der Chijs . Hoe staan de lezers van Zoomz hier tegenover?

 

Spillgroup
http://blip.tv/file/788076
Het  is een verslag van het bezoek aan de www.spillgroup.com 20 miljoen
Chinezen gebruiken deze spelletjes site (in nederland bekent van
www.spelletjes.nl ) per maand en het is gestart door marc van der Chijs.
Dezelfde nederlander staat vandaag in
http://www.depers.nl/economie/187212/China-kijkt-massaal-naar-Tudou.html omdat hij ook de grootste video site van china heeft helpen starten.

Intro in shanghai
Leuke beelden van de reis, de magneet trein naar shanghai met 430 km/uur, de narrowcasting schermen, het kopen van gadgets en de pushen van de verkopers.
Zeg toch eens wat je ervan vind? Ronald van woensel en ik werken tot 4 uur door om de filmpjes te maken dus zijn benieuwd naar het commentaar.

(Electronic Arts) die 2 miljard heeft geboden.

 Voor een compleet overzicht van alle filmpjes, klik hier!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel