Home China2008 China 2008: Bezoek aan 2k games

5 9722

Vandaag heben we een bezoek gebracht aan de 2k Games studio die hard core games maken. 2k is onderdeel van Take2, één van de grootste gaming bedrijven ter wereld met een omzet van 1 miljard dollar en o.a. bekend van de Grand Theft Auto serie (GTA). Ze worden nu vijandig overgenomen door EA (Electronic Arts) die 2 miljard heeft geboden.

Take2 heeft Bioshock uitgebracht met geweldig positieve reviews. We interviewen de Franse CEO Julian Bares en een aantal Chinese werknemers.

We eindigen met klein gadget avontuur. We zien Chinese verkopers die ons voetbalshirts (geen Ajax!), telefoons, jasjes en computer tassen proberen aan te smeren. Alles namaak natuurlijk! Mijn oog viel op een waanzinnige USB-stick van Sony (ook namaak waarschijnlijk) maar met opslag capaciteit van maar liefst 120 gigabyte! Die had ik nog nooit gezien en ik kon de verleiding dus niet weerstaan. Of het werkt? Dan moet je even het filmpje bekijken!

5 REACTIES

  1. Hoi Vincent,

    Leuk om jullie filmpjes en verhalen te lezen over en in China. Zeer recent (begin maart) is mijn broertje verhuisd naar Shanghai voor onbepaalde tijd. Heb nog weinig info van hem terug (zal zich wel aan het settelen zijn). Echter met jou filmpjes en verhalen wordt het allemaal leuker!

    Die stick is overigens nep, kameraad heeft enkele jaren geleden 8 Gb gekocht. Hij kopieerde er 10 MP3 naar de stick, allemaal keurig, duurde ook even de kopieer actie. Echter alleen de laatste 3 nummers werkt, stick was maar 10 Mb. De software op de stick hanteerd een LIFO systeem. Dus de laatste erop gekopieerde data kun je eraf halen. De rest is gewoon pleiten… Gok dat jullie stick niet anders is 🙂

    Groetjes Tukker Tom

Reageer op dit artikel