Home Uncategorized CES en de introductie van Vista

0 3327

Dit is een kolom die ik voor BNR nieuwsradio heb geschreven. Leek me wel leuk voor marketingfacts. Aan het einde van de kolom kun je me helpen om de juiste plekken te bezoeken in CES.

2007 wordt een mooi high tech jaar met genoeg strijd tusssen google, microsoft, apple, linux en opensource om op een prettige manier de blogs vol te schrijven. Aanstaande zaterdag begint het al goed met de CES, de Consumenten Electronic Show in Las Vegas waar 100.000 mensen gaan kijken naar de nieuwste gadgets en trends op consumenten electronica gebied. Ik zal er zijn met een camera, blackberry en laptop om al bloggend het te verslaan.

De introductie van Vista gaat flink wat lawaai veroorzaken. Microsoft trekt honderden miljoenen marketing geld uit om u aan het einde van de maand helemaal lekker te maken voor de consumenten introductie van Vista en ik verwacht dat alle taxi’s, billboards en casino fishes met vista reclame worden behangen in het overigens deprimerende Las Vegas.

Microsof gaf 90 top laptops aan bloggers en ik installeerde Linux op mijn Laptop…

Microsoft begon 2007 met een compliment aan de blogging gemeenschap en stuurde 90 ervan mooie dure Ferrari laptops als cadeau met vista erop met het verzoek om een review. Gaf direct een enorme discussie of deze bloggers zich lieten inpakken en vele die de laptop niet kregen begonnen flink te klagen over indoctrinatie. Beetje naief, de vliegtuigen naar de CES zitten vol met gerenomeerde journalisten en bloggers die door de grote merken naar Vegas worden gevlogen om eens goed bijgepraat te worden over de ontwikkelingen. Ook ondergetekende is door Microsoft ingevlogen om door Vista experts bijgepraat te worden dus volgende week bent u gewaarschuwd als ik te positief schrijf.

Ik heb als voorbreiding tijdens de feestdagen dan ook met 2 laptops rondgelopen en eindeloos veel uren gespendeerd. Op mijn Dell laptop heb ik Windows vervangen door de Ubuntu linux desktop, een gratis operating systeem wat op slechts 1 CD het complete operating systeem heeft + open office en wat ik simpel door te booten met de CD kon uitproberen. Alles werkte tot mijn verbazing direct en intuitief, geen gedoe met drivers of applicaties installeren. Deze Linux blijkt snel op te starten en de Ubuntu versie komt met duizenden open source applicaties die, door ze simpel aan te vinken, automatisch worden gedownload en geinstalleerd. Als je linux een keer probleemloos wil proberen download het of vraag de gratis CD aan

De nieuwe Toshiba laptop met Vista koste vele uren om aan de gang te krijgen omdat de drivers natuurlijk nog niet goed beschikbaar waren en je overal op het internet naar vista kennis moest rondspeuren. Alles lijkt hetzelfde te werken maar wel net zo anders dat ik flink vloekte omdat ik veel commando’s niet kon vinden. Na het bellen van de microsoft experts werkt alles behalve het afspelen van video. Op 31 januari komen er 50.000 nieuwe drivers beschikbaar en moet de ellende en stuk minder zijn voor u. Grootste voordeel tot nu toe is voor mij het simpele zoeken naar alles van emails, applicaties tot documenten wat echt goed is geintegreerd, een gedeelte was overigens ook via externe tools als www.x1.com te doen. Verder moet het systeem een stuk veiliger geworden zijn. Een beetje update kost u al snel 150 euro dus Microsoft zal nog hard moeten werken de wereld te overtuigen. De meest uitgebreide reviewer van Vista is Paul Thurrots die pas na enkele maanden erg enthousiast is geworden dus je schijnt er langzamerhand aan moeten wennen. Het komt in ieder geval op 1 februari op alle nieuwe PC’s uit de fabrieken rollen.

Verder heb ik om warm te lopen de iPod killer van Microsoft de Zune via Amazon gekocht en naar mijn hotel gestuurd want in nederland is hij nog niet te krijgen. De Zune is mooie mp3 en video speler met als speciale feature het ingebouwd wifi waarmee je bestanden draadloos kunt oversturen naar andere Zune gebruikers. Schijnt heel mooi te werken alleen is er een rare feauture dat je de overgezonden song na 3x spelen stopt en dat je hem dan moet kopen. Da’s nou leuke protectie voor de muziek wereld maar echt moeilijk om mensen enthousiast voor te krijgen.

Naast het microsoft geweld zijn er nog 2700 andere leveranciers die ik zal proberen te verslaan. Wil je me als blogger of lezer van Marketingfacts ergens heen sturen? Hier is de tradeshow planner , als je inlogged met vincent@everts.net als username en password 163772 kun je bedrijven die je vind dat ik moet bekijken op de lijst zetten. Is trouwens een geweldige manier om een tradeshow voor te bereiden. Zet er WEL commentaar bij waarom ik het moet gaan bekijken. Als je personen kent daar nog leuker. Ik zet volgende week een aantal filmpjes op MarketingFacts.

Tot volgende week dus uit Las Vegas.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel