Home Talk to Me Blogworld interviews: Chris Pirillo, Guy Kawasaki & Mari Smith

0 3651

In de reeks Blogworld interviews vandaag drie bloggers met alle drie grote aanhang en stuk voor stuk een ijzersterk personal brand. Blogger en übergeek Chris Pirillo, blogger en serial entrepreneur Guy Kawasaki en de koningin van Facebook Mari Smith. Ze praten over hun vakgebied, wat ze inspireert en wat ze belangrijk vonden op Blogworld.


Chris Pirillo
Chris is oprichter van bloggersnetwerk Lockergnome. Begonnen als bloggersnetwerk maar nu uitgegroeid tot een volwaardige community. Hij had een TV programma op TechTV waar hij als een soort helpdesk fungeerde. Hij doet nu hetzelfde op zijn website Chris.Pirillo.com waar hij via uStream.tv zijn programma’s live uitzend en vragen beantwoord of producten bespreekt.

In het interview praat Chris over zijn blog, hoe hij het heeft opgezet, zijn concurrentie en hoe hij er geld mee verdient. Verder vertelt Chris waarom hij video de beste vorm van communicatie vind.

Guy Kawasaki
Hij begon in 1984 bij Apple als marketeer van de Macintosh, maar tegenwoordig is hij vooral entrepreneur. Zijn nieuwste project is de RSS aggregrator Alltop. Daarnaast is Guy een bekend blogger en natuurlijk spreker.

Op Blogworld had ik een zeer relaxed gesprek met hem waarbij hij vooral de kracht van Twitter benadrukte in de blogoshpere en toelichtte hoe hij het gebruikt. Hij geeft ook zijn mening over Yubby en was blij met het I love Dik t-shirt!

Mis ook vooral niet de briljante closing keynote van Blogworld waar hij de hoofdrol in speelt…en door Kevin Pollak, de makers van Chad Vader en Jenny the Bloggess te kijk wordt gezet.

Mari Smith
Mari is één van de vooraanstaande experts op het gebied van Facebook. Ze spreekt en adviseert organisaties hoe Facebook werkt en vooral hoe ze het in kunnen zetten in de marketingmix waarbij ze vooral hamert op waardevolle relaties opzetten met de klant.

In het interview praat ze over de opkomst Facebook en waarom ze direct al signaleerde dat Facebook enorm groot ging worden. Verder geeft ze in het tweede filmpje haar ongezouten mening over Yubby.

Tijdens de Blogworld Expo 2009 in Las Vegas heb ik bekende en minder bekende mensen geïnterviewd. Van deze serie publiceer ik steeds twee interviews met een bekende en minder bekendere persoon. Deze vul ik aan met extra video’s over de personen, bedrijven of producten.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel