Home blockchain Blockchain StemApp roept vragen op in Tweede Kamer

0 3713

Stemmen op de blockchain? De StemApp is een initiatief van 5 gemeenten (Almelo, Emmen, Hollands Kroon, Lingewaard en Molenwaard) waarbij er gekeken wordt hoe er m.b.v. de hedendaagse techniek (zoals blockchain) veilig en met behoud van alle privacy eisen digitaal gestemd kan worden. Ik heb gepraat met Jan Willem Bos (gemeente Emmen) & Patrick Jonkman (gemeente Almelo) over de StemApp van nu en de plannen voor de toekomst. De spectaculaire voting app riep direct vragen op in de tweede kamer.

Roel Verhaert was 15 jaar staatssecretaris van de stad Antwerpen. hij is oorspronkelijk begonnen als programmeur op een mainframe en was op het einde verantwoordelijk voor 8000 mensen. Hij ziet blockchain als een stukje licht in de duisternis met de mogelijkheid om bureaucratie te verminderen, overheids ambtenaren meer nuttige zaken te laten doen en de efficiëntie, het gemak en het genot van overheidsdiensten fundamenteel te veranderen. Een aantal lessen zijn vastgelegd in dit boek 50 praktische voorbeelden van blockchain in de praktijk.

Ik interviewde hem tijden Blockchain in de Praktijk, een seminar het boek en blockchain projecten van de overheid! Hij schreef het boek samen met Marloes Pomp die 30 Blockchain Pilot Projecten leidt bij de Nederlandse overheid. Tijdens ons Blockchain Innovation Conference op 7 Juni in Utrecht modereert zij de Government Track beste voorbeelden uit de praktijk!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel