Home Bedrijven en personen BlaBlaCar zet de trend, ook Toyota en Volkswagen gaan autodelen

BlaBlaCar zet de trend, ook Toyota en Volkswagen gaan autodelen

De grootste autofabrikanten ter wereld, Toyota en Volkswagen, gaan mee met de trend van het autodelen. Het staat haaks op het businessmodel van een autofabrikant die natuurlijk zoveel mogelijk auto’s wil verkopen. Maar de deeleconomie is een trend waar zelfs zij niet omheen kunnen. Het Franse BlaBlaCar heeft het delen van je auto in zeer korte tijd razend populair gemaakt en opent nu ook een kantoor in Nederland.

Z Today

Auto’s staan 95% van de tijd geparkeerd, niks te doen. Ze nemen daarbij 20% van ons prachtige real estate in beslag. Over vijf jaar komen de volledig autonome auto’s die, terwijl jij aan het werk bent, andere personen van A naar B kunnen brengen en zo zichzelf nuttig kunnen maken. Autodelen wordt daardoor nóg aantrekkelijker. Bij Z Today leg ik uit waarom Toyota en Volkswagen in een project stappen waardoor ze uiteindelijk minder auto’s gaan verkopen.

Interview met BlaBlaCar co-founder Nicolas Brusson

Op The Next Web Conference sprak ik met Nicolas Brusson, co-founder en COO van het razend populaire BlaBlaCar. Heb je een plek in je auto over of zoek je een goedkope manier om met iemand mee te rijden naar Brussel of Parijs? Dan is BlaBlaCar de oplossing die je zoekt. Carpoolen 2.0 dus. Het is de enige Franse unicorn en wordt gewaardeerd op 1,5 miljard dollar. Nog niet zo lang geleden haalden ze een investering op van 200 miljoen dollar. 30 miljoen mensen maken gebruik van BlaBlaCar en ze betalen gemiddeld zo’n 15 euro voor een rit van 300-400 kilometer. Hoe is deze Franse startup zo populair geworden en heeft het miljoenen mensen aan het carpoolen gekregen?

Shana Smeets, Country manager Benelux van BlaBlaCar opent kantoor in Nederland

Groot nieuws op The Next Web Conference want BlaBlaCar kondigde aan dat ze een kantoor in Amsterdam hebben geopend. Shana Smeets begon 3 jaar geleden bij BlaBlaCar als countrymanager Benelux. Ze deed dit vanuit Parijs maar sinds een paar weken woont en werkt ze in Amsterdam waar BlaBlaCar een kantoor opende aan de Keizersgracht. Aan welke partnerships werken ze en hoe zorgt BlaBlaCar ervoor dat chauffeurs en passagiers elkaar kunnen vertrouwen? En waarom heet het eigenlijk BlaBlaCar?!

Mijn Tesla lenen?

Zelf leen ik mijn Tesla ook geregeld uit. Wil je een keer mijn Tesla een dagje of weekend lenen? Contact me dan, ik leen hem graag aan je uit.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel