Home In de media Bij Z Today over de iPhone als de melkkoe van Apple

0 5119
Z Today iPhone 6S

Ik schuif wekelijks als trendwatcher aan bij Z Today, op de nieuwe 24/7 nieuwszender RTL Z. Deze week kondigde Apple een nieuwe versie aan van hun paradepaardje: de iPhone 6S en 6S Plus. Voorafgaand aan het enorme Apple event waar ook een iPad Pro, de nieuwe Apple TV en flink wat updates werden aangekondigd sprak ik over de iPhone en het enorme succes.

iPhone verantwoordelijk voor helft winst Apple

Apple heeft ‘slechts’ een marktaandeel van 14 procent maar slokt wel 92% van de winst op. In het eerste halfjaar zijn er 108 miljoen iPhones verkocht en is het apparaat verantwoordelijk voor de helft van de winst van Apple. En deze winst blijft maar groeien en groeien met de komst van nieuwe iPhones.

Wat werd er woensdag aangekondigd?

De nieuwe iPhone 6S is uiteraard weer een stuk sneller dan zijn voorganger. Eindelijk heeft ook de iPhone een 12MP camera en kan het filmen in 4K-resolutie. Eigenlijk werd er niets verrassends meer aangekondigd, de iPhone heeft 3D Touch (voorheen Force Touch), meer werkgeheugen, een snellere processor en er komt een versie met een rose goude kleur. Misschien was het meest verrassende nog wel de Live Photos feature waarbij je foto’s tot leven komen doordat de iPhone het moment vlak voor en na de foto filmt.

iPhone 6S RTL Z Today

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel