Home Vincent's Column Begin na de vakantie, 2 beurzen groot en klein

0 3763

Nu de vakantie is geëindigd, de files weer stevig zijn begonnen en er geen kilometerheffing is om ze in de klauwen te houden is ook de innovatie groot en internationaal en klein en lokaal weer lekker aan het accelereren. Vandaag een paar woorden over 2 beurzen.

 

De eerste is de IFA in Berlijn, een gigagrote consumenten elektronica beurs die tientallen hallen en honderdduizenden mensen trekt. De complete digitalisering van uw elektronica thuis staat daar centraal met de mooiste digitale camera’s, mp3 spelers in alle soorten en maten waarvan het idee ook worden doorgetrokken in je hele huis zoals het sonos systeem wat je met een soort draadloze ipod in staat stelt om overal in het huis je mp3’tjes naar keuze te laten horen. Iedereen wordt daar helemaal opgewonden van gigantische plasma en LCD schermen die tegen steeds lagere prijzen de deur uit vliegen nu de markt mainstream wordt. HDTV, hoge resolutie televisie, is daar nu ook een magic woord en de wereldkampioenschappen voetbal in 2006 worden gezien als een ideaal moment om dit eens grootschalig te introduceren en Philips kondigde dan ook aan om mee te werken aan een eigen hdtv sport televisie kanaal. Doet denken aan de tijd dat Philips zelf met Mies Bouman tv moest maken om de tv toestellen kwijt te raken. Er is niet veel veranderd in al die jaren.

 

Er komt dus ook een nieuwe DVD standaard aan die het mogelijk moet maken om deze mooie beelden direct op te nemen. De blue laser standaard. Een handige PR medewerker kondigde aan dat al deze apparaten met het Internet zouden worden verbonden en indien ze gehacked werden om bijvoorbeeld die idiote regiocodes te negeren zouden ze op afstand worden uitgeschakeld.

 

Leuk om de film industrie achter het initiatief te krijgen maar je voelt de irritatie al weer opkruipen. Eerst gaat de overheid de verkeergegevens van de afgelopen 3 jaar door de ISP laten opslaan en de industrie gebruikt Internet om me in de gaten te houden of ik mijn apparatuur niet misbruik naar haar eigen inzicht.

 

Hitachi kondigde wel een harddisk recorder aan, die meteen de reclame wist zodat ik er niet eens meer met een skip knopje doorheen hoef te lopen! Philips liet ook een prototype zien van flexibel electronisch papier, een soort LCD scherm wat geen power nodig heeft om zijn beeld te behouden en wat je kunt vouwen.

 

 

Aan de andere kant ging ik gisteren naar een super klein beursje van 100 man bij de IPAN, de Internet professionals van de interactieve media. Er waren meer dan 10 bedrijfjes die bezig waren met hele bescheiden interessante oplossingen die varieerden van een simpele sms oplossing van Biketag.nl  die het makkelijk maakt om voor 5 euro gestolen fietsen via een sticker en SMS terug te bezorgen  aan de rechtmatige eigenaar wat met 1 miljoen gestolen fietsen per jaar een echt praktisch Nederlands probleem is.. Het bedrijf Tagnames.nl wat achter de biketag doet heeft vele sms diensten gemaakt en interessant is dat bedrijven voor 15 euro per maand hun eigen SMS dienst in de markt kunnen zetten zonder investeringen in hard en software.

 

Overigens doet het bedrijf re-turn.nl  hetzelfde als www.biketag.nl maar begint de stickers gratis weg te geven en promoot het voor alle duurzame goederen dus gestolen goederen terug vinden moet een grote markt als twee bedrijfjes hetzelfde idee hebben en direct de concurrentie met elkaar aan gaan.

 

Dan was er een interessant boek ‘van Massamerk naar mensMerk’ waarin de auteur Erwin van Lun het lef had om de Nederlandse merkenontwikkeling tot 2015 te voorspellen. Individuele persoonlijke merken waar we een specifieke relatie mee hebben. Ik heb het maar gekocht want zo je nek uitsteken om iets te voorspellen is echt knap of het nu uitkomt of niet. .

 

Ik stond er zelf nog met mijn eigen bedrijf www.pczapper.nl . Hiermee kun je de PC in de werkkamer met de TV in de huiskamer verbinden en via een afstandbediening naar al je foto’s, films en Internet video’s kijken.

 

(Reclame: zie een goed review in Computer totaal)

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel