Home Bedrijven en personen, Events Apple, Google, AirBnb, Uber?! Boring! Hier 11 leuke gesprekken met Nederlanders

Apple, Google, AirBnb, Uber?! Boring! Hier 11 leuke gesprekken met Nederlanders

Nederland is deze week in de ban van Startup Fest Europe. Bij de opening waren vier van de allergrootste tech CEO’s ter wereld aanwezig: Tim Cook (Apple), Nathan Blecharczyk (Airbnb), Eric Schmidt (Alphabet/Google) en Travis Kalanick (Uber). Grote namen met een schat aan ervaring maar wat wisten ze uiteindelijk te vertellen? Vrij weinig! Alleen Uber was leuk om naar te luisteren, de rest viel erg tegen. Uber verheerlijkte de nerds, AirBnb verheerlijkte vooral zichzelf, Schmidt had niks nieuws te vertellen en Tim Cook was slaapverwekkend. Ik ging in gesprek de aanwezige Nederlanders en de verhalen die ik van hen te horen kreeg waren een stuk interessanter!

Peeekspower

Peeekspower levert elektriciteit onder de kostprijs aan bedrijven die kunnen schuiven met hun energieverbruik, zoals koel- en vrieshuizen. Ze doen dit aan de hand van energy balancing. Schijnt de zon flink, dan worden de vrieshuizen kouder en anders worden ze iets warmer. Op die manier kunnen ze veel energie en geld besparen. Wouter, de man in de crazy red suit, hield een pitch voor de aanwezige investeerders.

Ex-directeur Heineken verlaat de bierbrouwer en begint startup

De voormalig horeca directeur van Heineken Horeca Erik Schuckink Kool stopte met zijn baan om een startup te beginnen in oplaadstations. De Oplaadkameraad is een oplaadinstallatie waarmee je jouw smartphone voor een prikkie kunt opladen in café’s. Geen wereldverbetering, wel erg handig. Hij vertelt over de kosten voor zijn project en zijn businessmodel.

Bulletproof skin

Iedereen in de zaal was ondersteboven van de kalme maar indrukwekkende presentatie van Jalila Essaidi van Inspidere BV. Ze maakt gebruik van genetisch gemodificeerde organismes waarmee ze synthetische spinnenzijde kan produceren. Samen met onze eigen huidweefsels kan ze een bulletproof skin maken waar .22 kaliber kogels niet doorheen komen. Hoe doet ze dit?!

Get in the ring!

Get in the Ring is een ongelofelijk Nederlands export product dat inmiddels actief is in 80 landen. Startups strijden tegen elkaar in een echte boksring en pitchen daar razendsnel hun idee. In 2012 heb ik er zelf nog aan mee gedaan om mijn startup InCrowd te pitchen. Hendrik Halbe is de co-founder:

Founder van Toon start veilige slimme ITTT verbetering

Arjen Noorbergen is de man van Hella Hueck en de man achter de slimme thermostaat Toon. Hij begon met Toon in 2012 en had binnen 3 dagen 19.000 voorinschrijvingen. Inmiddels hebben 250.000 Nederlanders een Toon thermostaat. Toen de markt van slimme thermostaten ontplofte verkocht hij het aan Eneco. Nu is hij bezig met Triggi.com, een veilige slimme ITTT (If This Then That) verbetering.

Willem Vermeend, kom naar het Blockchain Congres als je in het land bent. Je moet komen!

Natuurlijk was fintech ambassadeur Willem Vermeend aanwezig en ik sprak met hem over de Dutch Blockchain Conference waar hij absoluut naartoe moet komen. Als hij in het land is komt hij!

Holland FinTech is de FinTech Market Maker

Fintech was overal op Startup Fest en dus ook Holland FinTech. Dit is een organisatie met internationale allure die inmiddels meer dan 200 ‘oude’ financiële bedrijven bij elkaar brengt. Ze doen dit op evenementen en in hun eigen FinTech gebouw. Don Ginsel is de founder. Ook Holland FinTech support de Dutch Blockchain Conference.

Amsterdam heeft de grootste benzinehaven ter wereld

Dertje Meijer is de CEO van de Amsterdamse Haven die de smerige Amsterdamse haven groener moet maken. Ze hebben naar eigen zeggen de oude energiebronnen nodig om dit mogelijk te maken en ook om de haven slimmer te maken. Waar ze nog op wachten is een grote batterij waarin energie opgeslagen kan worden en die de kolenbergen kan vervangen.

Wijnand Jongen, de man van 16 miljard e-commerce euro’s

Wijnand Jongen is de directeur van Thuiswinkel.org. Toen hij in 2000 met Thuiswinkel.org begon was de omzet van alle online consumentenbestedingen samen zo’n 500 miljoen euro, inmiddels is dit 16 miljard! Ze hebben meer dan 2200 leden die goed zijn voor 75% van deze 16 miljard. Wijnand is bezig met een boek waarin hij de toekomst van retail beschrijft.

EIT is over 10 jaar net zo bekend als MIT

MIT kennen we wel, maar volgens Willem Jonker is EIT over 10 jaar net zo bekend als deze Amerikaanse technische universiteit. EIT Digital support Europese startups op het gebied van digitale technologie. Hiervoor hebben ze 1 miljard euro tot hun beschikking.

De drie leukste startups volgens Wouter Haak van Elsevier

Wouter Haak is verantwoordelijk voor de research data bij Elsevier en was de moderator op Startup Fest. Welke drie startups vielen hem op?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel