Home Bedrijven en personen, Events André Kuipers naar Mars? Onze astronaut over SpaceX, Ruimte Technologie en Elon...

Tijdens het Simac evenement sprak ik met André Kuipers, die als Nederlandse Astronaut van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA tot nu toe 6 ruimte missies heeft volbracht. Hij beantwoordde onder andere vragen mijn dochter Mariah (9) over ruimtevaart en hoe je astronaut wordt. Het niveau van technologie in de ruimtevaart is erg laag. Dingen die hier op aarde al lang gebruikt worden, zoals iPads, mogen niet direct mee naar de ruimte. Hoe zit dat?

Elon Musk heeft SpaceX grote plannen op naar Mars te gaan. Andere landen en organisaties beginnen mee te gaan in dat enthousiasme. André is er wel eens geweest en is erg te spreken over de jonge out-of-the-box mentaliteit mensen die aan SpaceX werken. Wat is de rol van Elon Musk? Hoe lang duurt het voordat we naar Mars gaan en gaat André dan mee? Hij beantwoordt al je vragen!

President en COO van SpaceX, Gwynne Shotwell, werd deed onlangs een uitgebreid interview bij TED over de plannen. Binnen 10 jaar willen ze met Raketten in een half uur van New York naar Shanghai kunnen vliegen voor passagiers. Ook willen ze met satellieten zwevend rond de aarde iedereen van internet voorzien. En natuurlijk de missie naar Mars. Wanneer gaat dit gebeuren? Wat moet er nog gebeuren? We weten dat Elon altijd erg optimistisch is met zijn voorspellingen. Wat denkt Gwynne?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel