Home Vincent's Column Het Verhaal achter Alex.nl

0 6209

Peter Verhaar vind ik een geweldige vent. Hij heeft 10 jaar geleden de financieele wereld op zijn kop gezet door aandelen kopen en verkopen 10 x zo goedkoop te maken hetgeen leidde tot de oprichting van Alex waar hij 8 jaar directeur van was. Hij vertelt hier in het video interview het complete verhaal van www.alex.nl tot en met de verkoop aan Binck bank voor 400 miljoen euro. Het is het verhaal van een succesvolle dienst op internet.

Ik hield verder een verhaal op www212amsterdam.nl over de toekomst van video op het internet. Ik vertel over High definition TV, Harde schijf recorders, uitzending gemist maar ook hoe de consumenten zelf met video aan de slag gaan. Hierbij de presentatie ‘de toekomst van video op het internet’.

Volgende week ben ik op www.plugg.eu in brussel en zal daarvan verslag doen. Van 29 maart tot 6 april ben ik in China met een reis die ik als interimic samen met Marco Derksen van Marketingfacts heb georganiseerd. Liep een beetje uit de hand. We wilde 15 mensen meenemen naar 20 media bedrijven als www.tudou.com wat 5x zo groot is als youtube qua kijkminuten maar het zijn er nu 40. We zullen uitgebreidt met video, blogs en andere middellen verslag doen. Zie www.chinareis2008.nl voor de was voorpret en een blog over interessante zaken over china.

Video interview Peter verhaar oprichter Alex.nl over Beleggen 2.0


Peter Verhaar (rechts), oprichter van http://www.Alex.nl (1999), praat over de oprichting van Alex, de verkoop aan de DSB bank, de Rabo en uiteindelijk aan Binck bank voor zo’n slordige 400 miljoen. Ze kregen 25% van de aandelen transactie markt omdat de banken er 7 jaar over deden om de prijzen gelijk te trekken.

Hij is ervan overtuigd dat, naast het harde handellen, beleggen 2.0, het gebruik maken van de groep beleggers die elkaar systematisch ondersteunen de toekomst heeft en dat daar veel kansen liggen. Hij is weg bij Alex sinds 1 januari en heeft een non compete voor 6 maanden. Ik vroeg hem hoe het was om geen eigenaar te zijn van dit bedrijf en loonslaaf bij zo’n succes te zijn.

Peter Verhaar begon samen met Rene Frijters in 1995 voor de VEB (vereniging van effectenbezitters) om de prijs van het handellen van aandelen met 90% te verlagen tot grote irritatie van de grote banken.

In 1999 werd http://www.Alex.nl gestart door het duo met als eigenaar Labouchere, dat klinkt frans maar is een Nederlandse bank, eigendom van Aegon. Naast de goedkope prijs was het feit dat je automatisch kon beleggen en snel kon handellen voor beleggers essentieel. Het duurde tot 2006 voordat de prijzen van de grote banken gelijk getrokken werd dus ze konden jaren groeien zonder concurrenten waardoor Alex 25% van de handel had en Binck 12.5%.

Hij praat over de redenen waarom Rabo Alex als een zeer winstgevend bedrijf heeft afgestoten. Hoe ze een automatisch trading platform hebben geïntroduceerd wat superieure resultaten opleverde. Beleggen 2.0 is nu zijn interesse. Hij is lid van de http://www.virtualfloor.nl een dynamische online beleggingclub waar voortdurend alle markttrends mbv voip worden besproken en wat hij ziet als een grote toekomstkans.

Het is een erg leuk openhartig interview wat 20 minuten duurt!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel