Home Bedrijven en personen, Events 50 Jaar Computable & Jan Baan winnaar ICT Persoonlijkheid van afgelopen 50...

De geschiedenis van ICT sinds 1946

Al weer 50 jaar geleden begon Computable een blad over ICT en dat werd deze week groots gevierd. Wat is er in die tijd allemaal gebeurd in de ICT wereld? Een leuk verhaal van Gerard Alberts, hoogleraar geschiedenis, over computers sinds 1946, de grote spelers en de grote ontwikkelingen op software gebied.

 

Jan Baan – Winnaar Gouden Computable Award

Tot mijn vreugde is Jan Baan was verkozen door de Computable gemeenschap en jury als ICT persoonlijkheid van de afgelopen 50 jaar. Jan Baan heeft ICT in Nederland en internationaal op de kaart gezet met zijn giga software-bedrijf BAAN dat zo groot was als Oracle en SAP. Het groeide van 0 naar 15.000 mensen, was 12 miljard waard en is uiteindelijk overrompeld door Wall Street. Hij ging van 4 miljard persoonlijke waarde terug naar 4 miljoen, maar hij is nog altijd even enthousiast en optimistisch en vertelt hier zijn verhaal. (Video in English)

50 Jaar Computable – hoe nu verder?

Computable bestaat nog steeds op papier maar richt zich momenteel meer op evenementen en de community. Hoe doen ze het nu 50 jaar later? Waarom is de Jaarbeurs eigenaar geworden? Hoe werkt de redactie tegenwoordig? Wat voor trends ziet hij in de markt? Een interview met hoofdredacteur Sander Hulsman die 20% van de leeftijd van Computable betrokken is bij het magazine dat zich altijd weer aanpast aan de huidige tijd.

 

 

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel