Home Bedrijven en personen 2016 wordt hét jaar van de Bitcoin!

New Business Radio Digital Transformation

Farid Rostami is Digital Nomad en schrijft onder meer voor Emerce, Dutch Cowboys, Frankwatching en Adformatie. Momenteel woont en werkt hij in Bali, en daar is Bitcoin al enorm populair. Niet alleen kun je er in veel restaurants en café’s mee betalen maar ze hebben er zelfs Bitcoin pinautomaten.

Digital Transformation

In Digital Transformation sprak ik met hem over zijn leven als Digital Nomad en over Bitcoin. Farid heeft namelijk een hele interessante infographic gemaakt over de huidige stand van zaken wat betreft de digitale munt. En hij voorspelt dat 2016 hét jaar van de Bitcoin wordt!

2016, het jaar van de Bitcoin

De meest belangrijke verandering zijn de enorme investeringen in Bitcoin. Deze zijn sinds 2013 met 500% toegenomen! Serious business dus. Bitcoin is Western Union al voorbij qua dagelijkse transactiewaardes en steeds meer vendors accepteren het. Momenteel accepteren meer dan 7.000 merchants wereldwijd (bedrijven als Expedia en Microsoft) en meer dan 100.000 detailhandelaren al Bitcoins. En de groei zet zich door.

Bitcoin failliet?

Bitcoin staat wel voor een uitdaging. Bitcoin goeroe Mike Hearn heeft een stuk geschreven op Medium waarin hij zegt dat Bitcoin mislukt is. De problemen die hij schetst erkent Farid en moeten opgelost worden. De blockchain size moet van 1 naar 2-3 om het aantal transacties per seconde te kunnen verhogen (meer info over de blockchain). Maar Farid is minder pessimistisch dan Mike. Bitcoin is inmiddels een 6 miljard dollar business geworden in plaats van een speeltje voor techneuten. De organisatie moet transformeren. En ook al overleeft de huidige Bitcoin niet, dan nog is het een succes. We hebben er belangrijke lessen uitgetrokken en de oude Bitcoin zal hoe dan ook een nieuwe Bitcoin technologie teweeg brengen die gegarandeerd beter in elkaar zal zitten.

Bitcoin Congres

Eind juni co-organiseer ik ook weer het Bitcoin Congres, met allemaal interessante sprekers. Houd Bitcoincongres.nl in de gaten voor alle updates.

Beluister de hele uitzending

Beluister hier de hele uitzending van Digital Transformation met naast Farid ook Douwe Bart Mulder over zijn bedrijf PrintR dat 3D printen een stuk makkelijker maakt.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel