Home Uncategorized Vernieuwingen in het onderwijs bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling

0 1993

Nationale Onderwijs Tentoonstelling

Ik was bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling waar er tal van vernieuwingen voor het onderwijs werden tentoongesteld.

Oculus Go

Ik heb de Oculus GO uitgeprobeerd, een virtual reality bril van Facebook met meer dan 1000 apps en die voor €250 in de winkel ligt. Fantastische bril die ook wordt gebruikt in het onderwijs door Design Week @ School! Ik probeerde het uit!

Het nieuwe curriculum van Nederland

In Nederland wordt het curriculum van scholen compleet opnieuw ingericht. Basis, voortgezet en speciaal onderwijs wordt als geheel bekeken en ook afgestemd op de samenleving en dit moet in 2022 klaar zijn. Hoe werkt dat vernieuwen? Welke partijen zijn er betrokken? Ik interview de directeur innovatie van SLO Sanne Tromp. Er wordt nu bepaald wat leerlingen de komende 30 gaan leren! Op de NOT onderwijsbeurs krijgen we een eerste indruk van wat die vernieuwingen gaan zijn.

Numo

Muiswerk bestaat al 25 jaar, heeft 35% marktaandeel in het Voortgezet Onderwijs en ze hebben reeds hun digitale leeromgeving NUMO helemaal opnieuw gebouwd, wat er net zo gelikt uitziet als Netflix en ook nog gebruikt kan worden op je mobiel! Ik neem een kijkje bij het onderwijssysteem van de toekomst!

Nieuwe digitale leeromgeving Gynzy

Gynzy heeft 66% marktaandeel van alle smartboards in het basisonderwijs en 100.000 kinderen gebruiken ook hun nieuwe digitale adaptive learning software. Ik praat met oprichter Rutger Peters en vraag hem over de toekomststrategie van Gynzy. Hoe ziet hij de toekomst van digitaal onderwijs? Wat is het verschil tussen Nederland en Amerika m.b.t. digitaal onderwijs? Ook geeft Dieuwertje Blok een leuke korte uitleg over Gynzy!

Momento: het digitale dashboard voor de leraar

Als leraar kan het lastig zijn om overzicht te houden over al die verschillende digitale leeromgevingen die cijfers en voortgang van leerlingen allemaal op een andere manier weergeven. Momento is een digitaal dashboard voor de leraar dat van verschillende uitgevers de resultaten van leerlingen overzichtelijk presenteert. Het is sinds januari 2018 live en 3000 van de 6000 scholen gebruiken het, waarvan 800 wekelijks intensief. Ik praat met projectleider bij Heutink Gert Smits over hoe het project in elkaar zit en wat de ontwikkelingen zijn voor de komende jaren.

Digitale vaardigheden in het curriculum

Ronilla Snellen van FutureNL is al drie jaar bezig om op basisscholen te zorgen dat programmeren en digitale vaardigheden onderwezen worden. Zij heeft gastdocenten uit het bedrijfsleven die op 3000 scholen zijn langs geweest om enthousiast te laten zien dat programmeren belangrijk is en hoe het werkt. Het curriculum gaat op de schop. Vanaf 2021 zijn digitale vaardigheden verplicht in het basisonderwijs en moeten dus ook de professionele onderwijsmakers dit gaan opnemen. Een interview over hoe het is gegaan in de afgelopen drie jaar en wat er moet gebeuren voor deze onderwijsvernieuwing. Wat is de rol van de professionele onderwijsmakers? Hoe zijn bedrijven als ING, Rabobank, Oracle en Microsoft betrokken?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel