Home Bedrijven en personen, Events IDIN = live! Overal inloggen met één geverifieerd account

IDIN = live! Overal inloggen met één geverifieerd account

We kennen allemaal iDeal om de bank duidelijk te maken dat wij écht de eigenaar van een betaalrekening zijn. Hetzelfde principe wordt nu gebruikt om je overal te identificeren, dit systeem heet IDIN. Op deze manier hoef je niet keer op keer dezelfde NAW-formuleren in te vullen en weten bedrijven zeker dat jij degene bent die je zegt dat je bent. De IDIN accounts zijn namelijk geverifieerd door banken. De banken begonnen met de ontwikkeling in 2015, deden een pilot in 2016 en vanaf vandaag is IDIN live. Webshops die deze manier van verificatie willen gebruiken betalen eenmalig tussen de 8 en 30 cent per verificatie.

IDIN = live! Overal inloggen met één geverifieerd account

Wat heb je nodig?

Niet meer dan wat je nu gebruikt om in te loggen bij een bank. Zie je ergens een IDIN logo? Klik erop, kies je bank, login zoals je gewend bent en kies zelf welke gegevens je wil delen met de partij aan de andere kant. Dit kan een overheidsinstantie zijn maar ook een webshop.

Beelden persconferentie en demo

Demo en interview met de voorzitter en de VP van de Betalingsvereniging

Bekijk mijn interviews met Piet Mallekoote (CEO Betaalvereniging Nederland), Gijs Boudewijn (VP Betaalvereniging Nederland) en Allard Keuter, project manager bij de BVN en de initiator van IDIN. Hij geeft mij ook een demonstratie.

Mijn presentatie

Bekijk hier de slides mijn presentatie die ik hield tijdens de introductie van IDIN voor de BVN.

IDIN = live! Overal inloggen met één geverifieerd account

eID in Estonia

Ik verbaasde me er al langer over dat (online) identificatie in Nederland nog steeds zo moeizaam gaat. Een goed voorbeeld van hoe het ook kan is Estonia waar ze al jaren lang gebruik maken van een e-ID en waarmee je je online met een smartcard identificeert.

Zie ook: Innovatiereis naar E-stonia dat digitalisering heeft omarmd

IDIN = live! Overal inloggen met één geverifieerd account

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel